Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Arie "Papi"Punt - Woensdag 11 Januari 2023

   Bouw een Chopper motor - Bouw een Bobber motor

   Chopper motor bouwen - Bobber motor bouwen

   Dus jij hebt plannen om een Custom motor te gaan bouwen! Dat is mooi!
   Maar waar ga je beginnen? Wat kost het? Hoe moet het? Wat vind je mooi? Welke motorfiets ga je gebruiken? Zo maar wat vragen die waarschijnlijk door je hoofd schieten.

   Wat is je budget? Ga je een Harley Davidson motor gebruiken als basis? Dat kan een behoorlijke aanslag zijn op jouw budget. Zorg dat je eerst voor je zelf duidelijk hebt welke stijl je mooi vind. Het is lastig om een standaard HD te gebruiken om een CaféRacer te bouwen...

   Als je nog niet helemaal weet of je een Bobber motorfiets of een Chopper motorfiets wilt bouwen dan kun je deze blogpost lezen over Wat is een Bobber en wat is een Chopper?.

   Eigenlijk kun je van bijna iedere motor een custom motor maken. Alleen zal je bij sommige motoren meer moeten aanpassen dan bij andere.

   Maak een duidelijk plan voor jouw motor. Zorg dat je afbeeldingen verzamelt van custom motoren die je mooi vind. Maak een tekening of een collage van de afbeeldingen die je hebt verzameld. Hiermee creëer je een goed beeld van hoe jouw custom motor er uiteindelijk uit gaat zien. Je kunt nu een opsomming maken van alle zaken die jij wilt aanpassen aan jouw Chopper motor of Bobber motor. Misschien wil je een andere benzinetank, een hoger of breder stuur, een custom uitlaat, andere voetsteunen of forward controls. Of zelfs een andere olietank, bredere banden met bredere spatborden, betere remmen, een kleiner zadel of juist een groter geveerd motorzadel. Het kan zelfs zijn dat je het frame gaat aanpassen. Je kunt de achterbrug verbreden of verlengen of zelfs de achterbrug verwijderen en het frame aanpassen naar een ongeveerd frame (Hardtail).

   Ga dan filteren op zaken die je zelf kunt doen, die je moet kopen en die je moet laten doen. Hiermee kun je redelijk goed benaderen wat de totale kosten zullen zijn voor jouw project motor. 

   Heb je veel ervaring met het verbouwen van motoren? Dan ken je de slagen van de zweep en hoef je nergens voor terug te deinzen.

   Mijn advies, als je nog niet veel ervaring hebt: Begin klein!

   Deel je grootse plannen op een kleinere delen zodat het overzichtelijk voor je blijft. Veel projecten eindigen in een schuurtje onder een laken omdat de eigenaar te enthousiast is begonnen en geen overzicht meer had. Begin met bijvoorbeeld een andere benzinetank. Dat geeft jouw motor meteen een heel ander uiterlijk. En mocht de tank niet mooi staan, zorg dat je terug kunt naar het origineel. Slijp dus niet zo maar allerlei beugels en bevestigingspunten van je frame af. Beetje bij beetje beginnen is mijn advies aan de beginnende custom motor bouwer. Een groot voordeel is dat je ook gewoon kunt blijven rijden op jouw motor in tegenstelling tot een project dat jaren in de schuur staat te verstoffen.

   Mocht de benzinetank een geslaagd project zijn, dan kun je verder met bijvoorbeeld een custom uitlaat. Heb je hiermee hulp nodig? Laat het ons weten. Wij hebben ervaring met het maken van custom RVS uitlaten voor motoren.

   Dus: Maak een plan!

   * Welke stijl custom motoren vind je mooi?

   * Welke basis motor ga jij gebruiken voor jouw custom Chopper of custom Bobber motorfiets?

   * Verzamel afbeeldingen en maak visueel inzichtelijk hoe de motor er uiteindelijk uit moet komen zien.

   * Maak een overzicht van wat je wilt wijzigen aan de motor:

      - Wat kun je zelf?
      - Wat kun je kopen?
      - Wat moet je laten doen?

   * Deel het verbouwen van de motor op in kleine delen!

   Succes met jouw project motor!
   Mocht je inspiratie willen op doen? Kom eens kijken bij Motorcycles-customparts- Alles voor jou en jouw motor

   BezinetanksMotorsturenUitlaat onderdelenhttps://www.kolliesparts.com/nl/motor-onderdelen/olietank/Spatborden

   Motorcycles-customparts Blog

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »